Атомний підводний човен БС-329 "Бєлгород" / фото factstore.ru

РФ приготувала чергову диво-зброю, яка, за словами російських експертів, може "знищити Всесвіт". Це - ядерний підводний човен БС-329 "Бєлгород".

Журналісти проекту FreeДом розповіли, як він працює і на що насправді здатен.

Цей підводний човен розкручують у всіх російських медіа і говорять про те, що це найбільший і найбільш секретний корабель. Будувався він нібито як субмарина проекту 949А "Антей".

У Росії стверджують, що підводний човен "Бєлгород" може нести ядерні торпеди "Посейдон", здатні долати сотні миль під водою і викликати ядерні цунамі.

"Він існує, йому вже понад 30 років, як ви правильно сказали. Він належить Головному управлінню глибоководних досліджень. Це найбільш секретна військова частина, яка замикається на міністра оборони РФ, її основне завдання - це спеціальні підводні операції на глибині до 6 кілометрів. Тобто це пошук і знищення підводних кабелів, якими передається значна кількість інформації, пошук і знищення підводних станцій інших країн", - заявив Андрій Риженко, експерт Центру оборонних стратегій, капітан 1-го рангу запасу ЗСУ.

Як він зазначив, була проведена модернізація підводного човна, він може нести підводні апарати, які спускаються на велику глибину.

За словами експерта, в Росії почали активно говорити про цей підводний човен в спробі здивувати населення, піднести це як чергову перемогу.

Риженко каже, що цей підводний човен здатний більше нашкодити з точки зору економіки, адже може знайти і знищити підводний кабель, який передає великі обсяги інформації.

Нагадаємо, ЗСУ завдають успішних ударів, позбавляючи Росію контролю над акваторією Чорного моря. Зокрема, українські військові завдали удару по ворожих позиціях на острові Зміїний і по бурових установках "Чорноморнафтогазу", які ще називають "вишками Бойка".

Вас також можуть зацікавити новини: