Росія не може збивати маленькі українські дрони / фото ua.depositphotos.com

Російські системи протиповітряної оборони виявилися менш ефективними проти невеликих дешевих безпілотників ЗСУ. Ці "пташки" неабияк ефективні, адже їх важко виявити.

Як повідомив аналітик і експерт із безпілотних та роботизованих військових систем Семюель Бендетт у коментарі Business Insider, розхваленна російська протиповітряна оборона не може впоратися з примітивними дронами України.

"Росія вихвалялася тим, що перед війною має багаторівневу оборону, датчики радіоелектронної боротьби, різні ракетні батареї, кінетичні батареї, радари, які можуть начебто ідентифікувати та перешкоджати загрозі", - сказав Бендетт.

Відео дня

"Але більшість цих засобів захисту були створені для ідентифікації та знищення великих цілей, таких як ракети, гелікоптери, літаки. Багато з них насправді не були спрямовані на ідентифікацію значно менших БПЛА", - додав він.

Українські дрони

За час повномасштабної війни уряд України змінив політику для виробників безпілотників, прибравши блокери і створивши для них умови. Це дало старт масовому виробництву. Саме тому мільйон FPV-дронів за рік - це реалістична ціль. Він також закликав українців пройти безкоштовне навчання та збирати FPV-дрони вдома.

За словами міністра, зараз виробництво розвивається, і поки компанії набирають обертів, "особисто можете рухати Україну до перемоги, навіть у тилу". Він розповів про одну з відповідних ініціатив - проект "Народний дрон". Це інженерний курс, який навчить, як удома зібрати 7-дюймовий FPV-дрон.

Вас також можуть зацікавити новини: