Україна отримала від Німеччини РСЗВ MARS II, поділився Олексій Резніков / фото Бундесвер

В Україну з Німеччини прибули реактивні системи залпового вогню MARS II.

Очільник Міноборони України Олексій Резніков повідомив про прибуття РСЗВ в Україну в Twitter і подякував за них владі Німеччини.

"...Наші артилеристи салютують нашим німецьким партнерам!", - зазначив український чиновник.

Відео дня
FALSE

Нагадаємо, російські війська без оголошення війни вдерлися в Україну рано вранці 24 лютого. Загарбники обстрілювали і військові, і цивільні об'єкти. Тільки в одному Маріуполі Донецької області загинули понад 20 тисяч осіб.

Низка західних країн, у тому числі Німеччина, вирішили допомогти Україні озброєнням. Наприкінці липня міністр оборони Німеччини Крістін Ламбрехт повідомила, що її країна поставила українській стороні три РСЗВ Mars II та самохідні гаубиці Panzerhaubitzen 2000.

Спершу Німеччина мала передати Україні чотири системи Mars II, але пізніше мова йшла лише про три одиниці цього озброєння. Видання Business Insider дізналося, що українській стороні вирішили передати менше РСЗО Mars II, оскільки до них бракувало боєприпасів.

Що відомо про РСЗВ MARS II

Характеристики РСЗВ MARS II / АрміяInform

Реактивна система залпового вогню Mars II/MLRS-E є ліцензованою копією американської РСЗВ M270. Під потреби армії Німеччини озброєння допрацював концерн Krauss-Maffei-Wegmann - були збільшені маса і розмір системи.

Mark II було оснащено новою системою управління вогнем - European Fire Control System, яку розробила компанія Airbus Defence and Space.

Пускова установка РСЗВ складається з 12 склопластикових напрямних для ракет - по шість ракет знаходяться у двох одноразових боксах. З установки за 60 секунд можна запустити всі 12 ракет. Дальність ураження об'єктів становить від 38 км до 300 км - все залежить від боєприпасів.

Вас також можуть зацікавити новини: