Танк Leopard 2 хороший, але все ж вразливий / фото wikimedia.org

Незважаючи на всі переваги танків Leopard 2, вони не є невразливими для російських військ. Оглядач німецького видання Bild Бйорн Штріцель розповів, яка зброя ворога буде становити небезпеку для українських екіпажів на німецьких танках.

"Україна ось-ось перейде в контрнаступ — і зокрема буде спиратися на сучасні бойові танки, які їй надіслали західні партнери. У тому числі і німецький танк "Леопард". Але російські окупанти готові", - пише видання.

На думку Штріцеля, найбільшу загрозу для "Леопардів" представляють російські протитанкові комплекси "Корнет" і "Метіс", створені спеціально для боротьби з сучасними західними танками. Вони здатні пробити до 1 м танкової броні. Протидіяти розрахункам ПТРК повинна піхота ЗСУ, яка буде заздалегідь знищувати їх, не дозволяючи бити по танках.

Відео дня

Друга велика небезпека в бою для "Леопардів" – це протитанкові міни, в першу чергу радянські ТМ-62М і їхні модифікації. Експерт зазначає, що Росія широко використовує мінні загородження у своїй бойовій тактиці.

"Тому своєчасне виявлення і знешкодження таких мінних загороджень буде одним з найважливіших завдань українських інженерних груп", – пише Штрицель.

Третьою великою небезпекою для Leopard 2 експерт вважає найсучасніші з російських танків – Т-72Б3, Т-90АМ і Т-80БВМ. Хоча Leopard 2 перевершує їх, ці машини все ж здатні знищити німецький танк, тому в танковій дуелі багато що буде залежати від розвідки і навичок танкістів.

Український контрнаступ - що відомо

26 квітня спікер ОК "Південь" Наталія Гуменюк заявила, що український контрнаступ вже "тихенько йде такими невеликими кроками". За її словами, удари по тилових об'єктах ворога можна вважати частиною цього контрнаступу.

Військовий експерт Роман Світан минулого тижня зазначив, що українська фронтова розвідка вже пішла вперед і діє в тилу ворога на глибині до 30 км. Це теж можна вважати початковою фазою контрнаступу, вважає він.

Видання The New York Times зазначає, що зараз основною перешкодою для початку власне наступальних дій ЗСУ є погодний фактор. На фронті не припиняються дощі, що заважає нормальному пересуванню за межами асфальтованих доріг.

Вас також можуть зацікавити новини: