Російська авіація не здатна піти в масовану атаку, вважає військовий / фото vitalykuzmin.net

У лютому 2023 року західні ЗМІ повідомляли, що Росія нібито перекидає ближче до українського кордону свою бойову авіацію. Українська сторона такі дані не підтверджувала.

Скептично до такої інформації ставиться й командир зенітного ракетного дивізіону С-300 Олександр. В інтерв'ю "ВВС News Україна" він наголосив, що не буває такого, що 100 літаків злітають і летять, чим дехто лякає.

"Більше літаків - більше будемо збивати. Вони не пройдуть до міст, адже ППО тепер набагато сильніша, ніж була 24 лютого. Якщо тоді вони не змогли нас пробити, то зараз у них тим паче нічого не вийде", - запевнив боєць.

Відео дня

За словами Олександра, якщо РФ запустить навіть 10 літаків, після збиття перших 5 решта розвернеться й далі не полетить. 

"Ймовірність того, що вони знову масово підуть проривати систему ППО і бомбардувати міста, для мене нульова. Звісно, я вже нічому не здивуюся. Але якщо вони таки полетять – ми їх просто позбиваємо", - заявив командир зенітного ракетного дивізіону С-300.

Росія стягує до українського кордону авіацію

Західна розвідка повідомляла, що Росія накопичує поблизу українського кордону літаки та гелікоптери. Видання FT називало це ймовірною ознакою того, що РФ готується так до наступу, в якому авіація стане підтримкою.

У США поспішили заспокоїти, що наразі вони не бачать серйозної авіаційної загрози для України. 

Згодом військовий експерт Михайло Жирохов заявив з посиланням на свої джерела, що масованого перебазування російської тактичної авіації поблизу кордону нашої країни немає.

Вас також можуть зацікавити новини: