Навчання триватимуть до 25 вересня / фото Командування повітряних сил ЗСУ

Українські зенітні ракетні дивізіони, які прибули на Державний випробувальний полігон "Ягорлик", відпрацювали в межах активної фази стратегічного командно-штабного навчання "Об’єднані зусилля – 2020" питання взаємодії та провели імітаційні пуски по реальних цілях.

Читайте такожЗеленський проінспектує хід військових навчань "Об’єднані зусилля-2020"

Про це повідомляє АрміяInform.

Як зазначається, під час активної фази навчань, зокрема, розігруватимуть сценарій масованого повітряного нападу ворога. Завдання з відбиття покладене на зведений зенітний ракетний полк.

"Бойові розрахунки комплексів С-300 та Бук-М1 повинні будуть знищити величезну кількість повітряних цілей, що рухатимуться з різною швидкістю, на різних висотах та віддалі. Їхню роль традиційно гратимуть БПЛА ВР-3 "Рейс", котрі за своїми характеристиками є досить незручною малопомітною ціллю, більше схожою на ракету", - пише видання.

За словами командувача повітряного командування "Схід" Олега Стрецінського, наразі закінчився завершальний етап підготовки.

"Під час тренувань угрупування зенітних ракетних військ перехопило та умовно знищило всі цілі. Особовий склад відпрацював імітаційні пуски на відмінно, діяв упевнено та професійно. За кілька днів бойові розрахунки зенітних ракетних комплексів С-300 та Бук-М1 виконуватимуть реальні бойові стрільби по реальних повітряних цілях", - пояснив він.

Паралельно з тренуванням ракетників, українські винищувачі на Су-27 відпрацювали перехоплення ланки штурмовиків. Управління усіма силами та засобами проводиться за допомогою автоматизованих систем управління.

"Об’єднані зусилля - 2020": що відомо про навчання

  • Стратегічні командно-штабні навчання "Об’єднані зусилля - 2020" проходять у відповідь на проведення Росією навчань "Кавказ-2020".
  • Навчання триватимуть 22-25 вересня під керівництвом головнокомандувача ЗСУ Руслана Хомчака.
  • У навчаннях братимуть участь близько 12 тис. військовослужбовців і 700 одиниць техніки.
  • Навчання проводитимуться на єдиному оперативно-стратегічному фоні, який наближений до ймовірного характеру розвитку воєнно-політичної обстановки навколо України. Вперше до навчань будуть залучені військові підрозділи країн-членів НАТО - США і Великої Британії - для спільного виконання навчально-бойових завдань. За проведенням навчань спостерігатимуть до 200 іноземних інструкторів.