БПЛА - класичний баражуючий боєприпас із можливістю керування / скріншот

Російські окупанти скаржаться, що українські військові б'ють по їхніх позиціях дронами, які зібрані з простих підручних засобів. Експерти зазначають, що чим непомітніший і дешевший такий безпілотник без втрати функціональності, тим краще.

Аналітики Defence Express зазначили, що габаритний БПЛА з фанери, обшитої щільним поліетиленом, має паливний бак - п'ятилітрові баклажки, хвіст - водопровідна труба, апаратний відсік - фанерний ящик.

Головне завдання ідеального дрона-камікадзе - єдиний політ, який має завершитися ураженням ворожої цілі. Таким чином найдорожчі частини дрона - малогабаритний двигун внутрішнього згоряння і система управління. З огляду на нинішні умови на фронті - чим дешевша конструкція дрона-камікадзе, тим краще.

Відео дня
Окупанти поскаржилися на нову українську 'розробку': аналітики вказали на особливості

Аналітики зазначили, що такий БПЛА - класичний баражуючий боєприпас із можливістю управління на термінальній ділянці.

Армія дронів - остання новина

"Армія дронів" - проєкт, який стартував влітку 2022 року для безперебійного забезпечення безпілотними літальними апаратами Сил оборони України.

6 лютого президент Володимир Зеленський доручив створити окремий рід сил для дронів.

18 березня міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що з 4 по 18 березня українські військові за допомогою "Армії дронів" вразили 88 російських танків, 174 бойові броньовані машини, 180 вантажівок і 183 окупантів.

Вас також можуть зацікавити новини: