Росіяни встановлюють на "Шахеди" бойову частину з невідомої ракети / фото ua.depositphotos.com

Російські окупаційні війська встановлюють на ударні дрони типу "Шахед" бойову частину від невстановленої ракети. Про це заявив військовий експерт Defence Express Іван Киричевський.

"Агенції Defence Express вдалося встановити, що на російському "Щахеді" модифікації "Герань-К" стоїть бойова частина незрозумілої конструкції. Агенції відомо, що на цій бойовій частині стоїть ракетний індекс маркування. Більш того, цей індекс збігається з одним із підприємств, яке виготовляє елементи до комплексу "Панцир-С1", – розповів він в ефірі "Еспресо". 

Він наголосив, що уламково-фугасна бойова частина важить 40 кг. Її маркування не збігається з жодною керованою ракетою радянського чи російського виробництва.

Відео дня

"Можливо росіяни розробили певний запас боєголовок під якусь модернізовану установку, і зараз їх використали на дронах-камікадзе. Якщо агенції Defence Express вдалося знайти фотографії, то це означає, що іноді у БПЛА виникають якісь незрозумілі нюанси з роботою", – зауважив Киричевський. 

Експерт додав, що це демонструє спрощену систему виробництва "Шахедів" в Росії. 

Як в Росії модернізують "Шахеди"

Нещодавно в Росії заявили про вихід нової версії дронів "Герань", як там називають іранські безпілотники типу "Шахед". Російський генерал-майор Володимир Попов розповів, що на них нібито встановили реактивні двигуни, внаслідок чого швидкість польоту дронів зросла в кілька разів.

Водночас у Повітряних силах ЗСУ наголосили, що це – вкиди російської пропаганди. Речник ПС ЗСУ Юрій Ігнат зауважив, що поки жодних варіантів застосовування відповідного типу БПЛА в Україні не було. 

Вас також можуть зацікавити новини: