Міноборони отримало нову партію танків Т-64 / фото ukroboronprom.com.ua

Державне підприємство "Львівський бронетанковий завод", що входить до складу державного концерну "Укроборонпром", передало для потреб Міністерства оборони України чергову партію відремонтованих та модернізованих танків Т-64.

Про це повідомила прес-служба ДК "Укроборонпром".

За словами директора ДП "Львівський БТЗ" Віктора Андрощука, у ході ремонту фахівці підприємства покращили тактико-технічні характеристики танків: встановили новітні засоби навігації та зв’язку, тепловізійні прилади тощо.

Відео дня

"Основна модернізація танка Т-64 - це насамперед системи зв'язку і управління вогнем. Відтак, танки отримали нові сучасні нічні приціли, новітні цифрові радіостанції, супутникові системи навігації, встановлені комплекти динамічного захисту та ще чимало додатків для більш ефективного виконання бойових завдань", - сказав Андрощук.

Читайте такожЗ початку року військовим поставили вже понад 300 танків і бронетранспортерів

На підприємстві також повідомили, що паралельно з виконанням державного оборонного замовлення, конструкторсько-технологічне бюро ЛБТЗ працює над освоєнням капітального ремонту та модернізацією інших видів гусеничної бронетехніки, таких як танк Т-80, броньовані ремонтно-евакуаційні машини БРЕМ-2 та БТС-4.

"Також підприємство здійснює капітальний ремонт і модернізацію танків Т-72, Т-64 та Т-55 і низки спеціальних інженерних машин, таких, як броньована машина розмінування БМР-2 та інженерна машина розгородження ІМР-2", - йдеться у повідомленні.

Раніше УНІАН повідомляв, що Державне підприємство "Миколаївський бронетанковий завод", що входить до складу Державного концерну "Укроборонпром", передало Міністерству оборони України партію з 5 одиниць капітально відновлених броньованих розвідувальних дозорних машин з покращеними характеристиками БРДМ-2Л1.