Ймовірно, Україна розмістила замовлення гвинтівки VCD 15 та VCD 10 / скріншот

Французька компанія Cybergun повідомила, що її дочірня компанія Verney-Carron отримала масштабне замовлення на гвинтівки та гранатомети для України. Сума контракту становить 36 млн євро, що є рекордом для виконавця угоди. 

Рамкова угода була укладена з "Укрспецекспортом". Нею передбачено постачання 10 тисяч штурмових гвинтівок, 2000 снайперських гвинтівок та 400 гранатометів. Як пише видання Defense Express, нове озброєння буде постачатись з 2024 року для проходження кваліфікації. У разі отримання всіх дозволів та проходження перевірок, перші серійні поставки будуть через півроку та триватимуть десять місяців.

"Актив продукції Verney-Carron не дозволяє дуже довго гадати, що саме буде поставлено, бо окрім мисливського озброєння ця компанія виробляє штурмові гвинтівки VCD 15, ряд снайперських гвинтівок включно з "марксменською" VCD 10, а також одноствольні 40-мм гранатомети VCS Mini 40. VCD 15 є доволі стандартною AR-15, особливо додати до цього нічого, бо це вкрай відома та перевірена платформа. Серед іноземних операторів цієї зброї значиться загін спеціального призначення флоту Марокко", – йдеться у матеріалі. 

 

Водночас гвинтівки VCD 10 є версією на базі AR-10. Задекларована точність – 1 MOA (Minute of Angle). Цю розробку компанія пропонувала як заміну FR-F2 для збройних сил Франції ще у 2018 році. Проте тоді гвинтівка програла конкуренцію FN SCAR-H PR.

Примітно, що загалом Verney-Carron спеціалізується на виготовленні мисливського озброєння. 

Зброя для України: останні новини

"Укроборонпром" запустив ліцензійне виробництво трьох моделей FPV-дронів приватних компаній. Оскільки зараз є велика потреба у FPV-дронах, держкомпанія допомагає приватним фірмам масштабувати їхні розробки.

Також гендиректор "Укроборонпрому" Герман Сметанін повідомив, що за підсумками 2023 року обсяги виробництва зброї підприємствами компанії мають зрости на 62%, порівняно з минулорічними показниками. Головним пріоритетом, за його словами, є виготовлення боєприпасів. 

Вас також можуть зацікавити новини: