Коутс порівняв збільшення кількості кібератак з підготовкою терактів 11 вересня / фото Politico

Глава національної розвідки Сполучених Штатів Америки (США) Ден Коутс порівняв масштабну хвилю кібератак, якої зазнає інфраструктура в США, з підготовкою терактів 11 вересня.

Про це передає РБК-Україна з посиланням на CNN.

Так, за словами Коутса, схожі "попереджувальні знаки" спостерігалися перед терактами 11 вересня 2001 року.

Відео дня

"Сьогодні цифрова інфраструктура нашої країни в буквальному розумінні знаходиться під атакою", - заявив Коутс.

Він також зазначив, що за кілька місяців до 11 вересня 2001 року система "мигала червоним".

"І ось, через двадцять років, я виступаю перед вами і говорю: сигнальні вогні знову мерехтять червоним кольором", - додав глава американської розвідки.

Коутс також повідомив, що головними організаторами кібератак на американську інфраструктуру є Росія, Китай, Іран та Північна Корея.

При цьому, Росію в цьому списку глава американської розвідки виділив, зазначивши, що "РФ продовжує свої зусилля з підриву демократії".

Нагадаємо, раніше стало відомо, що соціальна мережа Twitter заблокувала 2 акаунта, які пов'язані з 12 громадянами Російської Федерації, викритими у втручанні у вибори в Сполучені Штати Америки. Як зазначили в керівництві соцмережі, ці акаунти були названі в обвинувальному висновку 12 співробітників військової розвідки РФ.

Також повідомлялося про кібератаки з боку РФ на німецькі медіа і хімкомпанію. Так, на дані об'єкти в серпні 2017 і червні 2018 року були здійснені атаки, ймовірно, з метою шпигунства. Спецслужби не виключають, що в Німеччині, крім медіакомпаній та організації, що займається хімічними дослідженнями, постраждали й інші підприємства.

Також варто відзначити, що в Україні співробітники Служби безпеки блокували спробу спецслужб Російської Федерації провести кібератаку на мережеве обладнання товариства "Аульська хлоропереливна станція", яке є об'єктом критичної інфраструктури країни. Як повідомлялося, кібератака могла призвести до зриву технологічних процесів та можливої аварії.