Ураган "Майкл" знищив американські F-22 / Twitter/Christine Lynch

Військово-повітряні сили США зіштовхнулися з проблемою серйозного скорочення стелс-винищувачів після того, як ураган «Майкл» знищив чимало F-22. А після першої аварії Пентагон вирішив призупинити участь F-35 у бойових операціях.

Про це пише Business Insider, нагадуючи, що F-35B впав у вересні. На тлі розслідування причин аварії всім винищувачам було заборонено підніматися в небо, поки системи подачі пального кожного літака не будуть перевірені на наявність дефектів.

Читайте такожПентагон тимчасово призупинив польоти винищувачів F-35

Відео дня

Минулого ж тижня ураган «Майкл», який називають найпотужнішим за останні 50 років, вдарив по Флориді, вщент зруйнувавши базу ВПС «Тіндалл», фактично стерши базу з лиця Землі.

«База «Тіндалл» знищена. Старі будинки доведеться замінити новими. Новіші споруди на базі, які пережили потужний ураган, потребують капітального ремонту», - сказав сенатор Флориди Білл Нельсон.

Попередні звіти говорять про те, що ураган знищив близько 17 F-22. Пошкоджені літаки неможливо відремонтувати. Видання пише, що якщо ця цифра підтвердиться, це буде означати, що ВПС США втратили 10% від загальної кількості F-22 на озброєнні. І це проблема, тому що США покладаються саме на цей літак у своєму домінуванні в небі.

Читайте такожBusiness Insider: Ураган «Майкл» розніс військову базу ВПС США

Однак, секретар ВПС Хізер Вілсон заявила, що шкода була «меншою, ніж ми боялися». Поки не відомо напевне, скільки літаків пошкодив ураган «Майкл». Однак, сім’ї військових з бази «Тіндалл» переселені в інші місця на невизначений час. Тренувальна програма для пілотів, яка діяла на базі, підірвана.