Гевін Вільямсон / RйEUTERS

Британія повинна знову відчути себе глобальним гравцем після виходу з Європейського союзу.

Про це заявив міністр оборони Великої Британії Гевін Вільямсон в інтерв'ю газеті The Telegraph, передає РБК. За його словами, Лондон має намір розширити мережу військових баз.

Вільямсон заявив, що після виходу з ЄС вплив Британії на міжнародній арені знову має почати зростати.

Відео дня

"Ми маємо бути оптимістичними щодо нашого майбутнього після виходу з Європейського союзу. Це найважливіший момент у нашій історії після завершення Другої світової війни", - підкреслив він.

Читайте такожМіноборони Великої Британії впроваджує стратегію протидії Росії

За словами Вільямсона, для розширення впливу Лондон має намір збільшити кількість військових баз у різних регіонах світу.

"Я приділяю велику увагу питанню про те, як ми можемо максимально збільшити кількість наших сил і засобів передового базування, створюючи фактори стримування, при цьому також забезпечуючи британську присутність. Ми вивчаємо такі можливості не тільки на Далекому Сході, але також і в регіоні Карибського моря", - сказав він.

За даними джерел видання в оточенні міністра, мова може йти про створення військових баз у колишніх британських колоніях - Сінгапурі та Брунеї в Південно-Китайському морі, а також Гайані та британській заморській території Монтсеррат на Карибах.

Вільямсон пояснив, що таким чином Велика Британія відмовляється від розпочатої в 1968 році політики, в рамках якої країна згортала військові бази, розташовані на схід від єгипетського Суеца. Так Британія дасть зрозуміти іншим країнам, що знову стає глобальною державою, сказав міністр.

Раніше повідомлялося, що британська армія готує 3,5 тис. військових, щоб бути готовою до будь-яких непередбачених обставин у разі виходу Великої Британії зі складу Євросоюзу без прийняття відповідної угоди.