У Палаті предствітелей Конгресу США проведуть слухання щодо зв`язків Трампа з Путіним / УНІАН

Комітет Палати представників Конгресу США у закордонних справах повідомив про наміри провести слухання, присвячені зустрічам президента США Дональда Трампа з президентом РФ Володимиром Путіним.

Читайте такожФБР таємно почало розслідування зв'язків Трампа з Росією - NYT

Як повідомляється на сайті комітету, відповідну заяву зробив глава Еліот Енгель.

Відео дня

"Кожного разу, коли Трамп зустрічається з Путіним, країні нічого не повідомляють. Америка заслуговує правди, і комітет у закордонних справах має намір докопатись до неї. Ми проведемо слухання, присвячені таємницям навколо дивних взаємин Трампа з Путіним і його соратниками, а також тому, як ці темні зв'язки впливають на нашу національну безпеку", - зазначив глава комітету.

Раніше видання The Washington Post повідомило, що американський президент Дональд Трамп приховував деталі перших переговорів з російським колегою Володимиром Путіним, які відбулися в Гамбурзі влітку 2017 року, від членів адміністрації.

Згідно наявної інформації, після зустрічі глава держави забрав записи перекладача і дав розпорядження не повідомляти подробиці іншим членам адміністрації. Пізніше представник Держдепу спробував отримати доступ до цих записів, але йому було відмовлено.

За словами офіційного представника адміністрації, тодішній держсекретар Рекс Тіллерсон в приватному порядку відзвітував перед адміністрацією про зустріч. Така поведінка Трампа пояснюється загрозою виникнення витоків.