Ілюстрація / REUTERS

Міщанський суд Москви виніс вирок українському хакеру Юрію Лисенку, визнавши його винним у розкраданні більше 1 мільярда рублів у банків.

Про це повідомляє ТАСС.

"Призначити Лисенку покарання у вигляді 13 років колонії суворого режиму", - оголосила рішення суддя.

Відео дня

Читайте такожХакери зібрали масштабну колекцію витоку даних, які проливають світло на війну Росії в Україні

За версією суду і слідства, група хакерів, лідером якої був громадянин України Юрій Лисенко, з липня по листопад 2014 року спільно викрала кошти у комерційних банків. Звинувачення вважає, що гроші викрадали з допомогою спеціальної програми, яка дозволяла знімати їх з рахунків клієнтів банків, а потім відновлювала баланс за рахунок коштів самих фінансових структур.

Обвинувачення закидає всім фігурантам нанесення збитків ПАТ "Промсвязьбанк" в розмірі 39,5 млн рублів, ПАТ "Банк Уралсиб" - у розмірі 45 млн рублів, ПАТ Банк "Траст" - 106 млн рублів і ПАТ "Банк Зенит" - 883,5 млн. рублів.

Крім Лисенка, на лаві підсудних перебувають 13 осіб. В залежності від ролі кожного вони звинувачуються за ч. 1 і 2 ч. ст. 210, ч. 4 ст. 159.6, ч. 3 ст. 30 і ч. 4 ст. 158 КК РФ ("Організація злочинного співтовариства і участь у ньому", "Шахрайство в сфері комп'ютерної інформації" та "Крадіжка").