Генерал Роберт Абрамс відзначив відчутне зниження напруженості на Корейському півострові / фото flickr.com/unc-cfc-usfk

Ядерний і військовий потенціал КНДР залишаються незмінними та, як і раніше, становлять загрозу для США і їх союзників.

Про це на слуханнях у Сенаті заявив командувач збройними силами США в Кореї генерал Роберт Абрамс, передає Голос Америки.

"У плані військового потенціалу Північної Кореї сталося мало верифікованих змін, або взагалі ніяких", - заявив Абрамс у сенатському комітеті з питань збройних сил, всупереч публічним твердженнями Пхеньяну про роботу в напрямку денуклеаризації.

Відео дня

Заява Абрамса підкреслює відсутність помітного прогресу у дипломатичних зусиллях між США та Північною Кореєю, що почалися після того, як в ході сінгапурського саміту в червні минулого року президент США Дональд Трамп і північнокорейський лідер Кім Чен Ин домовилися вести роботу в напрямку денуклеаризації Корейського півострова.

Читайте такожРозвідки США і КНДР контактують вже 10 років - WSJ

Пізніше в цьому місяці має відбутися друга зустріч Трампа та Кім Чен Ина - на цей раз у В'єтнамі. Представники США заявляють, що розраховують на "значний і верифікований" прогрес за підсумками цього саміту.

"На мій особистий погляд, оголошення про другий саміт... є позитивною ознакою продовження діалогу. Це, очевидно, краще альтернативи - того, з чим ми жили в 2017 році", - зазначив Абрамс.

За його словами, Північна Корея вже 440 днів не проводила ядерних або ракетних випробувань. "Зниження напруженості на півострові відчутно", - заявив він.

"Однак при всьому цьому ми не спостерігаємо діяльності, яка б відповідала масованим зусиллям у напрямі денуклеаризації", - додав генерал.

Як повідомляв УНІАН, 12 червня 2018 року в Сінгапурі відбулася перша в історії американсько-північнокорейських відносин зустріч чинного президента США з лідером Північної Кореї. Її основна тема - ядерне роззброєння КНДР і зменшення напруженості у відносинах між державами. За підсумками саміту було  підписано спільну заяву, відповідно до якої США зобов'язалися надати гарантії безпеки КНДР в обмін на повну денуклеаризацію Корейського півострова.

7 жовтня держсекретар США Майк Помпео і лідер КНДР Кім Чен Ин домовилися про нову зустріч лідерів двох країн.