Дональд Трамп / REUTERS

Президент США Дональд Трамп у п'ятницю, 15 лютого, підписав урядовий бюджет США.

Як повідомляє Голос Америки з посиланням на The Washington Post, раніше Трамп заявив, що скористається повноваженнями, передбаченими для президента США на випадок надзвичайних ситуацій, щоб отримати кошти для побудови стіни на кордоні з Мексикою, понад суму, передбачену в урядовому бюджеті.

Читайте такожТрамп оголосив про введення надзвичайного стану в США

Відео дня

Суперечки з приводу фінансування прикордонного муру між Трампом та Демократичною партією США раніше призвели до 35-денного часткового припинення роботи уряду США.

Пізніше сторони домовились про виділення понад мільярда доларів на будівництво ділянки муру. Решту коштів Трамп планує залучити через механіми надзвичайної ситуації, які дозволяють залучати кошти з інших статей бюджету.

Загалом, за словами представника Білого дому, таким чином планується залучити понад 5 мільярдів доларів. Дане рішення, як передбачається, буде оскаржене у судових інстанціях США.

Як повідомляв УНІАН, Палата представників Конгресу США проголосувала за затвердження законопроекту про безпеку на кордоні, який дозволить запобігти черговому частковому закриттю федерального уряду ("шатдаун").

Закон передбачає надання фінансування на будівництво загорожі на кордоні з Мексикою протяжністю ще в 55 миль, хоча президент США вимагав коштів на понад 200 миль. На фінансування державних установ до кінця вересня виділяється 333 мільярди доларів США.