У США оголосили нагороду за місцезнаходження сина бен Ладена / фото David Dibert / pexels.com

Державний департамент США пообіцяв винагороду в сумі 1 мільйона доларів за інформацію, яка допоможе знайти Хамзу бін Ладена, сина екс-лідера "Аль-Каїди" Усами бін Ладена.

Про це йдеться в офіційній заяві, опублікованій на сайті Держдепу, пише РБК.

Читайте такожТрамп назвав найбільшу помилку США за всю історію

Відео дня

"Програма "Винагорода за правосуддя" Держдепу США пропонує нагороду у розмірі до 1 млн доларів за інформацію, яка дозволить ідентифікувати або встановити місце перебування у будь-якій країні ключового лідера "Аль-Каїди" Хамзи бін Ладена", - підкреслили у відомстві.

Зазначається, що Хамза є сином загиблого колишнього лідера "Аль-Каїди" Усами бін Ладена і зараз обіймає керівну посаду в терористичній організації.

"Принаймні, з серпня 2015 року він опублікував в Інтернеті аудіо- та відеоповідомлення, закликаючи своїх послідовників розпочати атаки на Сполучені Штати та їхніх західних союзників, а також погрожував нападами на США в помсту за вбивство в травні 2011 року його батька", - йдеться у заяві.

5 січня 2017 року Державний департамент запровадив санкції проти Хамзи бін Ладена через його причетність до терористичної діяльності.