Ілюстрація / REUTERS

Проросійська Партія соціалістів Республіки Молдова, яка підтримує президента країни Ігоря Додона, перемогла на парламентських виборах, що відбулися 24 лютого.

Про це свідчать остаточні дані підрахунку голосів, які озвучила в неділю голова Центральної виборчої комісії Аліна Руссу, повідомляє ТАСС.

За її словами, соціалісти отримують 35 мандатів у 101-місному парламенті. За ними йде правляча Демократична партія Молдови з результатом у 30 мандатів, на третьому місці проєвропейський опозиційний блок Acum ("Зараз") - 26 мандатів.

Відео дня

Читайте такожДодон заявив, що Молдові потрібна Росія

Партія "Шор" бізнесмена і мера міста Оргеєв Ілана Шора йде четвертою з результатом у сім мандатів, три мандати отримають незалежні депутати. Решта партій не змогли подолати 6%-ний виборчий бар'єр.

Результати парламентських виборів будуть направлені на затвердження до Конституційного суду, уточнила голова ЦВК.

Опозиція вже заявила, що спробує оскаржити результати в окремих округах. Вона звинуватила владу у використанні адміністративного ресурсу, підкупі виборців та інших порушеннях.

Як відомо, ці вибори в Молдові вперше пройшли за змішаною системою, яка передбачає, що 50 депутатів обираються за партійними списками, а 51 - за одномандатними округами.