REUTERS

Доповідь спецпрокурора США Роберта Мюллера, який очолював розслідування про втручання Росії у вибори американського президента у 2016 році, може бути опублікована упродовж одного тижня.

Читайте такожТрамп зізнався, що не читав доповідь Мюллера по "російській справі"

Про це генеральний прокурор Сполучених Штатів Вільям Барр заявив у Конгресі США у вівторок, 9 квітня, передає Deutsche Welle.

Відео дня

Частина даних буде недоступна для громадськості, додав генпрокурор. За його словами, такі заходи торкнуться інформації про джерела спецслужб, а також даних, які зачіпають приватне життя "другорядних дійових осіб", яким не пред'явлено якогось звинувачення.

Комісія під керівництвом спецпрокурора Роберта Мюллера з травня 2017 року розслідувала втручання Росії у вибори президента Сполучених Штатів у 2016 році. 22 березня в Мін'юсті США повідомили про завершення розслідування. Двома днями пізніше Барр після ознайомлення з його результатами заявив, що Мюллер не виявив змови передвиборного штабу Дональда Трампа з Кремлем.

У доповіді, як зазначив генпрокурор у листі до Палати представників Конгресу США, не заперечується факт втручання Росії в президентські вибори 2016 року, однак доказів зв'язку цієї діяльності з командою Трампа знайдено не було. Втручання у вибори відбувалося, за даними спецпрокурора, через "Агентство інтернет-розслідувань", яке пов'язують зі структурами бізнесмена Євгена Пригожина, а також через хакерські атаки.

Сам Дональд Трамп заявив, що поки що не ознайомився з доповіддю спецпрокурора, а обізнаний лише з висновками документа. Глава держави назвав "змарнованим" час, упродовж якого тривало розслідування.