Туристи в зоні відчуження часом роблять не дуже вдалі фото для Instagram / УНІАН

Користувачі Instagram, які стікаються в Чорнобиль в гонитві за ефектними фотографіями із місця найбільшої ядерної трагедії в історії, зіштовхнулися зі шквалом критики. Після трансляції серіалу HBO про катастрофу на Чорнобильській АЕС цікавість до поїздок в зону відчуження на території України різко зросла.

Як пише The Independent, популярні користувачі соціальної мережі зіштовхнулися з потоком невдоволених коментарів за фотографування у непоштивих чи провокативних позах у місті Прип’ять, де багато людей втратили життя в результаті аварії під час провального випробування 26 квітня 1986 року. За хештегом #Chernobyl в Instagram між фото покинутих і занедбаних будинків з’явилося чимало знімків, на яких люди позують чи стрибають, сміючись перед відомим чорнобильським чортовим колесом чи знаком з назвою міста. Багато користувачів обурилися на такі фото, назвавши їх «зневажливими».

Читайте такожThe Guardian: Україні доведеться розібратися з напливом туристів у Чорнобиль

Відео дня

«Якщо подивитися на фото за локацією «Чорнобиль» в Instagram, можна знайти такого роду контент», - написав на Twitter користувач Lettipop, додавши знімки, на яких блондинка позує біля ржавої гойдалки, а чоловік перед чортовим колесом задрав ногу вище голови.

«Не знаю як ви, але я коли бачу такі місця, не можу припинити плакати кілька днів. Не знаю навіть, як ви змогли зробити такі фото», - додав користувач.

Користувач nz.nik на Instagram навіть опублікував фото оголеної дівчини, позначивши, що воно зроблене в Прип’яті. Знімок викликав шквал критики.

«Люди померли там дуже страшною смертю. Прояви трохи поваги», - написала користувач Anna Taylor.

«Ганьба тобі», - додала Nora Sang.

Читайте такожThe Atlantic: «Чорнобиль» нагадує, як світу пощастило з розпадом СРСР

На скандал з користувачами Instagram відреагував і сценарист серіалу «Чорнобиль» від HBO Крейг Мазін.

«Чудово, що #ChernobylHBO дав поштовх хвилі туризму в зону відчуження. Але так, я бачив, які фото поширюються. Якщо відвідуєте місце, пам’ятайте, що там сталася страшна трагедія. Поводьтеся з повагою до всіх, хто постраждав і приніс жертву», - цитує його слова The Guardian.