Родичі жертв катастрофи MH17 вимагають справедливості / NOS

Родичі та близькі загиблих у катастрофі збитого над Донбасом «Боїнга» рейсу MH17 влаштували акцію з вимогою притягнути до відповідальності винуватців трагедії.

Читайте такожСуд ООН має по суті розглянути справу про збиття літака рейсу MH17 - Зеркаль

Про це повідомляє «ЛИГА.net», посилаючись на суспільне мовлення Нідерландів NOS.

Відео дня

"Цілком зрозуміло, що вони зіграли певну роль в катастрофі MH17", - заявив Сандер ван Луйк, представник Робочої групи з виявлення правди. "Мовчання - політично мотивоване. Якщо ви мовчите і не берете на себе відповідальність, ви не можете називати себе великою нацією", - уклав він.

Перед будівлею російського посольства в ході акції встановили 298 білих стільців, "як в літаку, включаючи проходи", які символізують 298 жертв MH17.

Довідка УНІАН. Літак авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий 17 липня 2014 року над окупованою бойовиками територією Донецької області. Загинули всі 298 людей, що знаходилися на борту. Більшість загиблих (196 осіб) - громадяни Нідерландів.

24 травня 2018 року спільна слідча група, до складу якої входять представники Австралії, Бельгії, Малайзії, Нідерландів та України, надала додаткові докази ключової ролі Росії в трагічній катастрофі рейсу MH17. Група дійшла до висновку, що зенітний ракетний комплекс «Бук», пострілом з якого був збитий літак, що належав 53-й зенітно-ракетній бригаді збройних сил РФ, що дислокується в Курську.

25 травня 2018 року стало відомо, що уряд Нідерландів почав робити кроки для залучення Росії до відповідальності за збиття літака рейсу MH17.