Джон Болтон / REUTERS

Сполучені Штати підтримають жорсткий Brexit, тобто вихід Великої Британії з Євросоюзу без угоди з Брюсселем, якщо так вирішить уряд у Лондоні.

Про це заявив радник президента США з нацбезпеки Джон Болтон, передає Deutsche Welle з посиланням на Reuters.

"Якщо таким буде рішення британського уряду, ми підтримаємо його з ентузіазмом", - сказав він під час візиту до Лондона.

Відео дня

Болтон також зазначив, що адміністрація президента США Дональда Трампа хоче бути корисною Лондону: "Ми хочемо допомогти з Brexit".

Читайте такожЛондон має намір задіяти "поправку Магнітського" після Brexit

За його словами, Велика Британія та США зможуть домовлятися про спільну торговельну угоду сектор за сектором, почавши з найлегших і залишивши найскладніші сфери на пізніше. При цьому одним з найскладніших питань може стати угода щодо фінансових послуг, уточнив Болтон.

Як повідомлялося, новий британський прем'єр-міністр Борис Джонсон пообіцяв, що Велика Британія за будь-яких умов вийде зі складу ЄС до 31 жовтня, навіть якщо це відбудеться без угоди з Брюсселем.

Водночас Джонсон розкритикував угоду з ЄС, досягнуту його попередницею Терезою Мей і розраховує укласти новий договір. У Євросоюзі, однак, вкотре заявили, що не мають наміру повертатися до переговорів щодо угоди про Brexit.

Своєю чергою, Дональд Трамп раніше вже радив Великій Британії вийти з Європейського Союзу без угоди, якщо країну не влаштовують запропоновані Брюсселем умови.