Ілюстрація REUTERS

Мерія Москви не погодила ходу на підтримку незалежних кандидатів у Мосміськдуму 17 серпня.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив один із заявників акції, муніципальний депутат Андрій Морєв.

Він розмістив у фейсбуці копію відповіді з департаменту регіональної безпеки протидії корупції уряду Москви. Причиною відмови вказується порушення термінів подачі заяви.

Відео дня

Читайте такожВлада РФ анонсувала "день шашлику" під час чергової ходи за чесні вибори

Вона має бути подана не пізніше ніж за 10 днів до акції, стверджують у департаменті. Але, як зазначив Морєв, за законом муніципальні депутати можуть подавати заявку на акцію в форматі зустрічі з виборцями за п'ять днів.

«Зараз мерія, щоб збити хвилю протесту, застосовує подвійні стандарти і намагається витіснити протест і по суті заборонити проведення узгоджених акцій», — написав Морєв.

Як повідомляє Meduza, акцію протесту 17 серпня планувалося провести в форматі ходи від Страсного бульвару до проспекту Сахарова.

При цьому 17 серпня на проспекті Сахарова пройде узгоджений мітинг Комуністичної партії РФ «За чесні і чисті вибори». Партія заявляла, що не буде об'єднуватися на цій акції з незалежними кандидатами до Мосміськдуми.

Як повідомляв УНІАН, за різними даними, в узгодженому мітингу 10 серпня взяли участь від 20 до 50 тисяч осіб, що зробило його наймасштабнішим протестом в Москві за останні роки. Були затримані понад 350 осіб.