Дональд Трамп / REUTERS

Президент Дональд Трамп запропонував відкрити в США нові психіатричні лікарні.

Як заявив президент США, він підтримує ідею посилення перевірок щодо покупців зброї, однак, за його словами, у більшості випадків масову стрілянину ініціюють психічно нездорові люди, передає Голос Америки.

Трамп заявив, що він розмовляв із лідером республіканців у Сенаті Мітчем Макконнелл і іншими республіканцями про проблеми насильства із застосуванням вогнепальної зброї. За його словами, колеги по партії "не хочуть, щоб доступ до зброї мали божевільні, небезпечні, дійсно погані люди".

Відео дня

Читайте такожТрамп звинуватив відеоігри у масових розстрілах у США

"Ми не хочемо, щоб зброєю володіли божевільні. Це вони. Вони натискають на курок. Пістолет не стріляє сам по собі. Вони натискають на курок. Ми повинні звернути пильну увагу на психічні захворювання", - заявив Трамп.

Він додав, що суспільство має згадати про цю проблему і нагадав, що в 1960-х - 1970-х роках в США були закриті безліч психіатричних лікарень. Їх пацієнтів відпустили додому, залишивши без лікування.

За словами президента, необхідно створити нові лікувальні заклади такого типу для надання допомоги психічно хворим людям. "Ми не повинні допустити, щоб вони залишалися на вулиці", - підкреслив Трамп.

Нагадаємо, раніше президент Дональд Трамп, коментуючи масові розстріли в Огайо і Техасі, вказав на проблему з психічними захворюваннями в США.