Джозеф Данфорд / REUTERS

Голова Об'єднаного комітету начальників штабів Збройних сил США генерал Джозеф Данфорд заявив, що перевагу НАТО над Росією втрачено.

Про це Данфорд заявив, підбиваючи підсумки саміту глав оборонних відомств країн-членів НАТО, що відбувся в Словенії передає РБК.

«Росія є конкурентом, і перевага НАТО над Росією, що відроджується, втрачена», - зазначив Данфорд.

Відео дня

Читайте такожГенерал США: Росія через злидні й вимирання перестане бути загрозою

Данфорд зазначив, що керівники оборонних відомств визнають це і в травні затвердили нову стратегію НАТО. На зустрічі в Словенії, за його словами, розглядалися два документи з нової стратегії: широка концепція оборони і стримування НАТО, а також загальна концепція операцій НАТО.

Нова стратегія визначає плани Північноатлантичного альянсу і стан сил, які були надані НАТО різними країнами. Цей документ дає начальникам штабів колективне розуміння що стоять перед НАТО викликів, уточнив Данфорд. Потім вони можуть повернутися в свої країни та працювати з політичними лідерами, щоб домогтися конкретних оборонних інвестицій, які будуть служити їх нації і доповнять потреби НАТО", - додав він.

Саміт голів оборонних відомств країн-членів НАТО завершився в Словенії 15 вересня.

Раніше УНІАН повідомляв, що Північноатлантична рада НАТО, тобто представники всіх 29 держав-членів Альянсу разом з генсеком Єнсом Столтенбергом, відвідає Київ, 31 жовтня.