Ілюстрація REUTERS

У Парижі в неділю, 29 вересня, проходить народна церемонія прощання з колишнім президентом Франції Жаком Шираком.

Читайте такожПомер Жак Ширак: чим є ятався екс-президент Франції - корупційні скандали та відмова підтримати вторгнення до Іраку

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на RFi.

Відео дня

Труну з тілом Жака Ширака, накриту французьким триколором, виставили у дворі Будинку Інвалідів, біля собору Святого Людовіка. На церемонію прощання можуть прийти всі охочі. Вона почалася о 14 годині за місцевим часом, але ще за кілька годин до її початку у Будинку Інвалідів вишикувалася значна черга.

Ілюстрація REUTERS

Побажання провести народне прощання висловила сім'я Жака Ширака. Для всіх, хто прийде в Будинок Інвалідів, сім'я екс-президента приготувала брошури з його висловлюваннями.

Близько п'яти тисяч людей вже залишили записи у книгах співчуттів у Єлисейському палаці. У цих книгах записи зможуть залишити ті, хто прийшов на церемонію прощання в Будинок Інвалідів.

Ілюстрація REUTERS

Вранці 30 вересня Жаку Шираку віддадуть військові почесті у почесному дворі Будинку Інвалідів у присутності нинішнього президента Еммануеля Макрона.

Пізніше в понеділок церемонія прощання пройде в паризькій церкві Сен-Сюльпіс. На ній будуть присутні близько тридцяти голів держав і урядів, в тому числі президент Росії Володимир Путін.

Нагадаємо, 26 вересня у Франції у віці 86 років помер Жак Ширак. Він був президентом Франції протягом 12 років - з 1995 по 2007 рік.