Ілюстрація / REUTERS

Сотні тисяч людей 19 жовтня взяли участь в марші проти Brexit, який проходить в центрі британської столиці. Учасники зібралися біля Мармурової арки у Гайд-парку, після чого натовп вирушила по вулиці Парк-лейн в напрямку британського парламенту.

Про це пише BBC.

Читайте такожБританський парламент проголосував за нове відтермінування Brexit

Відео дня

Площа перед будівлею Вестмінстерського палацу, де законодавці обговорюють угоду з Євросоюзом по Brexit, стане пунктом кінцевого призначення демонстрантів. Біля стін парламенту активісти мають намір виголосити промови проти майбутнього "розлучення" королівства з Євросоюзом.

Ілюстрація / REUTERS

Організатором протестів виступає організація People's Vote, мета якої - домогтися повторного референдуму про членство країни в ЄС. Вона раніше заявляла про намір вивести 19 жовтня на вулицю більше мільйона чоловік, як їй це вже вдавалося в березні цього року. Поки, судячи з усього, до цієї позначки ще далеко, втім, на руку організаторам хороша погода - в Лондоні не по-осінньому тепло, сухо і яскраво світить сонце. 

Нагадаємо в суботу в Палаті громад британського парламенту має пройти голосування по угоді з ЄС по Brexit, про досягнення якої було оголошено 17 жовтня, коли прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що угода про Brexit була погоджена між британськими та європейськими переговорними командами перед зустріччю європейських лідерів у Брюсселі. 

Палата громад британського парламенту проголосувала за поправку, яка передбачає, що Brexit буде відтермінований навіть у тому випадку, якщо пізніше законодавці затвердять проект угоди про вихід з ЄС.