REUTERS

Прем’єр Канади Джастін Трюдо спільно з нідерландським прем’єром Марком Рютте не погоджуються з позицією французького президента Еммануеля Макрона про повернення Росії до G7.

Обидва лідери виступили з такою заявою на лондонському саміті НАТО.

Читайте такожТрамп вважає, що Україна і Росія можуть досягнути великого прогресу на "нормандській зустрічі"

Відео дня

«Росію виключили з «Великої вісімки» через неприйнятну поведінку й дії. І доки Росія не продемонструє очевидну готовність змінити цю поведінку і поводитиметься інакше, говорити про зближення буде важко», – зауважив Трюдо.

«Ми знаємо, що Путін відповідає силою, а не поступками. І ми повинні залишатися сильними як у союзі, так і в союзниках», – наголосив канадський прем’єр.

Водночас Рутте додав, що хоч «тиск необхідно підтримувати», але «є місце для діалогу. Ми не можемо просто ігнорувати телефонний дзвінок, і в нас все ще повинен бути діалог. Але починати треба з тиску», що стосується дій Росії в Криму та на Донбасі і її втручання у західні вибори.

Як повідомляв УНІАН, Палата представників конгресу США більшістю голосів прийняла резолюцію із закликом не включати Росію в G7.

Приводом для появи цієї резолюції послужили заяви президент США Дональда Трампа про можливість запрошення Росії на саміт G7 в 2020 році, який має пройти у Сполучених Штатах.