Ілюстрація / REUTERS

Адміністрація президента США Дональда Трампа розглядає можливість наростити військову присутність на Близькому Сході в цілях протидії Ірану.

Зокрема, США можуть направити в регіон десятки кораблів та іншої військової техніки, а також 14 тис. військовослужбовців. Відповідне рішення Трамп може прийняти вже в грудні, повідомляє РБК з посиланням на The Wall Street Journal.

Як пише WSJ, напередодні виборів президента в наступному році Трамп прагне уникнути нових конфліктів. Але водночас, за словами співрозмовників, він переконаний у необхідності протистояти можливим загрозам з боку Тегерана.

Відео дня

Читайте такожТрамп пригрозив Ірану небувалим ударом

Адміністрація президента США розглядає можливе перекидання додаткових сил як засіб стримування Ірану, який може спробувати відреагувати на посилення санкцій з боку Вашингтона.

Водночас деякі посадові особи вважають, що очікуване розгортання може, навпаки, спровокувати атаку з боку Ірану або "привести регіон до небезпечного і непередбачуваного конфлікту".

Пізніше офіційний представник Пентагону Алісса Фара заявила, що стаття WSJ невірна. "США не розглядають можливість відряджання 14 тис. додаткових військовослужбовців на Близький Схід", - написала вона в Twitter.

Нагадаємо, у вересні президент США Дональд Трамп схвалив відправку американських військ для зміцнення безпеки Саудівської Аравії. Пентагон повідомив, що мова йде про перекидання обмеженої кількості військ, які будуть вирішувати, в першу чергу, оборонні завдання.