allcrimea.net

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на статтю, опубліковану в неділю в електронній версії газети New York Times.

Як з'ясували журналісти видання, Axact володіє понад 370 барвисто і правдоподібно оформленими інтернет-сайтами, з допомогою яких можна купити фальшиве свідоцтво про закінчення навчального закладу. В "документах" зазначаються вигадані університети та інститути, назви яких нагадують відомі вузи.

Читайте такожВ РФ працюють над визнанням дипломів жителів Донбасу

Відео дня

Бажаючі, можуть, наприклад, одержати диплом про закінчення Колумбіанського університету або Університету Барклі. Розрахунок шахраїв, як наголошується, полягає в тому, що власників цих "дипломів" можуть порахувати випускниками Колумбійського університету або Каліфорнійського університету в Берклі.

За твердженням видання, контроль над всією цією схемою здійснює компанія Axact, що базується в пакистанському місті Карачі і заявляє, що займається розробкою програмного забезпечення. Її співробітники цілодобово відповідають на дзвінки за телефонами, номери яких вказані на сайтах, вони ж і здійснюють продаж дипломів".

За даними газети, співробітники Axact нерідко вдаються до всіляких хитрощів, щоб продати фальшивий диплом, у тому числі видають себе за американських чиновників, які працюють в освітній сфері.