Дональд Трамп / REUTERS

У США провели опитування громадян про імпічмент американському президентові Дональду Трампу.

Думки американців розділилися порівну, свідчать дані NBC News.

Читайте такожУ Білому домі відреагували на рішення Палати представників про імпічмент Трампа

Відео дня

За відставку політика після нібито тиску на українського колегу Володимира Зеленського висловилися близько 48% опитаних жителів. Також ще 48% виступили проти проведення процедури імпічменту.

Варто зазначити, що більшість опитаних прихильників республіканців (90%) не захотіли імпічменту Трампа. Однак 83% прихильників демократів виступили за проведення процедури. Ще 50% незалежних опитаних схвалили відставку президента, а 44% її не підтримали.

Читайте такожПалата представників США проголосувала за імпічмент Трампу

Як повідомляв УНІАН, у США розгорівся скандал між Білим домом і Конгресом після появи у ЗМІ повідомлень, що представник розвідки США в рамках програми захисту викривачів порушень надав записку генеральному інспектору, де сказано, що Трамп "пообіцяв" щось лідеру іноземної держави, керуючись власними політичними інтересами.

У ЗМІ припускали, що під час розмови з президентом України, яка відбулася 25 липня, Трамп міг неодноразово наполягати на розслідуванні в Україні дій впливового політика від Демократичної партії, колишнього віце-президента США Байдена.

Прес-секретар палати представників Конгресу США 24 вересня оголосила, що Конгрес починає офіційне ініціювання процедури імпічменту Трампа.

25 вересня Білий дім оприлюднив стенограму телефонної розмови Трампа і Зеленського, яка відбулася 25 липня. У стенограмі йшлося, що Трамп просив Зеленського вивчити справу проти сина Байдена - Хантера Байдена.

30 вересня Зеленський заявив, що Україна не проводить розслідувань "за командою" інших країн.

13 грудня юридичний комітет Палати представників затвердив дві статі, на підставі яких нижня палата Конгресу США, орієнтовно, наступного тижня проведе голосування щодо імпічменту Трампа. Його звинувачують у зловживанні президентською владою й у перешкоджанні Конгресу проводити розслідування щодо імпічменту.