У Білорусі зі стріляниною затримали росіян / фото: gpk.gov.by

Білоруські прикордонники за останні дні затримали кількох громадян Росії по дорозі до країн Європейського союзу.

Про це 23 грудня повідомляє прес-служба білоруського прикордонного комітету.

Так, вранці 19 грудня в районі застави "Рибосли" прикордонники затримали двох громадян РФ, які рухалися в бік Польщі. "У зв'язку з невиконанням законних вимог правоохоронців, під час затримання прикордонники були змушені застосувати зброю", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

У комітеті відзначили, що у затриманих росіян вилучили смартфони з прокладеними маршрутами до Польщі, компас, два мисливських ножі, ліхтар, гроші та паспорти.

Читайте також"Я добре стріляю!" 82-річний білорус підкорив користувачів мережі попередженням Путіну та Лукашенку (відео)

"Зі слів "мандрівників", вони прямували до Франції за кращим життям, а порушення закону пояснили відсутністю шенгенських віз", - заявили в білоруському відомстві.

Ще один інцидент стався через два дні - на ділянці прикордонної застави "Брузги". Було затримано 38-річного громадянина РФ, який також прагнув нелегально потрапити до ЄС "у пошуках кращих умов для життя".

"У нього були вилучені два смартфона, плоскогубці, кусачки, ніж, газовий пальник та змінні речі", - йдеться в повідомленні.

Читайте такожПротести в Білорусії: у Мінську на підтримку Росії вийшов тільки один прихильник (фото)

Щодо всіх затриманих почали адміністративний процес за спробу незаконного перетину кордону та порушення прикордонного режиму. Їм загрожує депортація з забороною в'їзду в республіку на строк до п'яти років.

Як повідомляв УНІАН, у Білорусі знову пройшли протести проти інтеграції з Росією.