Володимир Путін / REUTERS

Російський опозиціонер, журналіст Олександр Риклін заявив, що президент РФ Володимир Путін погодиться очолити новий пост глави держави, створений для нього шляхом змін до Конституції, тільки за однієї умови.

Читайте такожСША запровадили нові санкції щодо Росії за дії проти України

"Що б не говорили експерти, конституційна реформа в нинішньому вигляді не вирішує головну проблему – вона не гарантує Путіну довічного правління", – сказав він в блозі на сайті «Обозреватель».

Відео дня

"Я стверджую, що він ніколи не погодиться на будь-яку роль, за якої будь-який чинний президент зможе його з цієї посади зняти одним указом", – підкреслив опозиціонер.

Разом з тим він звернув увагу на явні ознаки відновлення міжнародного визнання Росії, зокрема, на той факт, що "не просто підтверджена участь російської делегації в сесії ПАРЄ, а й Петро Толстой стає спікером ПАРЄ".

"Це рівно те, що зараз потрібно Путіну. Тому що міжнародне визнання дає йому карт-бланш. Можливо, не на все, але на дуже багато чого з того, що він збирається робити всередині Росії для остаточної консервації своїх владних повноважень і для створення ситуації, за якої вони вже не можуть бути ніким оскаржені", – резюмував Риклін.