Джон Салліван та Володимир Путін / фото REUTERS

Новий посол США в Росії Джон Салліван повідомив про критичні розбіжності Росії та Сполучених Штатів. Відносини між країнами досягли найнижчої точки з моменту закінчення холодної війни.

Тому основним завданням посла США у Росії Джона Саллівана є виправлення цієї ситуації. Про це він заявив в інтерв’ю "РБК".

Читайте такожПентагон звинуватив РФ і Китай в намаганні "переписати світовий порядок"

Відео дня

За його словами, важко сказати, скільки часу потрібно для налагодження відносин між Вашингтоном та Москвою. Однак працювати над цим слід вже зараз, не чекаючи виборів у США в листопаді 2020 року або якихось інших політичних подій.

"Спільна робота Сполучених Штатів і Росії – це сьогодні абсолютна необхідність і моє пріоритетне завдання", – зазначив дипломат.

Салліван додав, що у Росії та США є принципові розбіжності.

"Але це не означає, що у нас немає обов’язку підтримувати контакти з іншою стороною", – додав посол.

Дипломат також зазначив, що президент Дональд Трамп доручив йому зробити все, щоб покращити відносини між двома країнами.

Нагадаємо, новий посол США в Росії Джон Салліван прибув до Москви у середині січня. 5 лютого він вручив президенту Володимиру Путіну вірчі грамоти. Салліван змінив на посту Джона Хантсмана, який пішов у відставку у серпні 2019 року.