Ілюстрація / REUTERS

Генеральний секретар Організації Північноатлантичного договору Єнс Столтенберг запевняє, що сили НАТО зберігають боєготовність, незважаючи на пандемію нового коронавірусу.

Читайте такожУ НАТО заявили, що пандемія не вплинула на здатність Альянсу виконувати свої місії

Про це Столтенберг сказав під час відеоконференції для журналістів у штаб-квартирі НАТО. Він сказав, що з самого початку спалаху коронавірусу Альянс вживає рішучих заходів з метою обмеження поширення вірусу та зменшення ризиків для солдатів та цивільних, а також вживає заходів з підтримання оборони і стримування в усіх країнах-членах.

Відео дня

"Здоров'я і безпека нашого персоналу має першочергове значення. І життєво важливо підтримувати нашу готовність", - сказав Столтенберг.

Генсек Альянсу додав, що 18 березня він разом з верховним головнокомандувачем Об'єднаних збройних сил НАТО у Європі Тодом Волтерсом здійснив оцінку ситуації.

Він зазначив, що в країнах-членах НАТО тести показали позитивні результати на інфікування коронавірусом певної кількості громадян, а деяких перевели на карантин.

Через поширення коронавірусу було скасовано або змінено формат деяких навчань за участі військовослужбовців країн НАТО.

"Але здатність НАТО проводити операції не була підірвана. Наші сили напоготові, і наша робота продовжується, в тому числі це стосується багатонаціональних бойових груп на сході нашого Альянсу", - наголосив Столтенберг.

Він додав, що пандемічна ситуація не вплинула на патрулювання повітряного простору, морське базування та на роботу місій Альянсу в Афганістані та Косово.

Як повідомляв УНІАН, у світі станом на ранок 19 березня зафіксовано 218 тис. 814 лабораторно підтверджених випадків захворювання коронавірусом COVID-19. Померли 8 тис. 810 осіб. Вилікувалися 84 тис. 113 осіб.

В Україні лабораторно підтверджено 16 випадків COVID-19, з них 2 летальних.