Инфографика / economicsandpeace.org

Дії різних терористичних угруповань у 2014 році призвели до загибелі 32,6 тисячі людей по всьому світу, йдеться у щорічній доповіді лондонського «Інституту економіки та миру», передає Дождь.

За даними організації у 2014 році від рук терористів загинули 32 658 осіб, що на 80% більше, ніж роком раніше (18 111 осіб). Найбільш кровопролитними стали теракти «Ісламської держави» в Іраку: у червні бойовики вбили 670 осіб при штурмі в'язниці в Бадуші, а у серпні — 500 осіб при нападі на курдів у Сиджарі. Третє місце займає теракт нігерійського угруповання «Боко Харам» у Гамбору, а п'яте — падіння літака Malaysia Airlines на сході України (Інститут повідомляє, що бойовики «ДНР» взяли на себе відповідальність за стрілянину по літаку).

Читайте такожМатір "паризького смертника" заявила, що її син скоїв теракт через "стрес"

Відео дня

Основне число загиблих прийшлося на п'ять країн: Ірак, Сирія, Нігерія, Афганістан та Пакистан. Далі у «рейтингу» розташувалися Індія, Ємен, Сомалі, Лівія і Таїланд. Україна розташувалася на 12-му місці, а Росія — на 23-му. До групи країн, яких не торкнувся тероризм у 2014 році, потрапили понад 50 країн, у тому числі Данія, Словенія, Естонія, Замбія, Молдова, Катар і Кувейт.

При цьому автори дослідження відзначають, що незважаючи на високу концентрацію терористичної активності в окремих країнах, в цілому кількість нападів по всьому світу в 2014 році збільшилася: якщо у 2013 році теракти відбувалися в 88 країнах, то минулого року — вже у 93. Вдвічі збільшилося число країн, де терористи вбили понад 500 осіб: п'ять країн у 2013 році та 11 — 2014.