REUTERS

Про це заявив заступник міністра оборони Росії Анатолій Антонов, повідомляє ТАСС.

"Основним споживачем цієї краденій у законних господарів - Сирії та Іраку - нафти є Туреччина. За попередніми даними, в цей злочинний бізнес залучено вище політичне керівництво країни, президент Ердоган і його сім'я. Ми неодноразово говорили про небезпеку загравання з терористами", - сказав він.

"У регіоні діє єдина команда бандитів і турецьких еліт за крадіжку нафти у сусідів. Ця нафта у величезній кількості, в промисловому масштабі з живим нафтопроводами з тисяч бензовозів надходить на територію Туреччини", - додав Антонов.

Відео дня

Міноборони РФ виявило три основних маршруту транспортування нафти з Сирії та Іраку на територію Туреччини, повідомив начальник головного оперативного управління Генштабу Сергій Рудський.

Читайте такожТуреччина заявила про перегляд позиції щодо реакції на російські санкції

"Виявлено три основних маршрути транспортування нафти на територію Туреччини з підконтрольних бандформуванням ІДІЛ районів Сирії та Іраку", - сказав він.

Читайте такожПрем'єр Туреччини закликав РФ припинити "безпідставні" звинувачення і сісти за стіл переговорів

Як повідомляв УНІАН, раніше президент Туреччини Тайіп Ердоган заявив, що Туреччина не купує нафту у терористів "Ісламської держави", твердження про те, що Анкара підтримує терористів, вимагають доказів.