REUTERS

Таку думку висловила постійний представник США при ООН Саманта Пауер, передає ТАСС.

Вона нагадала про те, що президент США Барак Обама нещодавно говорив про можливість направлення в регіон американського спецназу, "який може зіграти роль каталізатора в боротьбі з "Ісламською державою". За словами дипломата, наземна присутність "буде обов'язковою" у Сирії, Іраку, Нігерії, Чаді, Камеруні та Нігерії "як частина комплексного військового рішення".

Читайте також"Ісламська держава" хоче створити дитячі табори для навчання "мистецтва тероризму" - The Guardian

Відео дня

"Неможливо перемогти терористичне угруповання і утримати (звільнену) територію, якщо немає істотної наземної присутності. І ця присутність має сприяти створенню соціально-економічних можливостей для повернення людей", - заявила Пауер.

У той же час вона зазначила, що одних військових заходів для перемоги над ІД буде недостатньо. "Для міжнародного співтовариства буде великою помилкою вважати, що реагування на загрозу з боку терористичних угруповань виключно військовою силою дозволить нам перемогти їх", - сказала постпред США. За її словами, у випадку з ІД, "Боко харам" та іншими групами необхідно також припиняти потоки їх фінансування, протидіяти вербуванні бойовиків і забезпечити контроль над кордонами.