REUTERS

Як повідомляє РИА «Новости», про це в інтерв'ю газеті Та Неа заявив єврокомісар з питань імміграції, внутрішніх справ та громадянства Димітріс Аврамопулос.

За його словами, нова служба зможе втрутитися у ситуацію на кордоні без запиту від держави-члена ЄС, оскільки до неї увійдуть "національні органи, відповідальні за управління кордонами".

Єврокомісар зазначив, що нова служба зможе діяти, щоб запобігти кризовій ситуації, коли вважатиме охорону кордонів недостатньою.

Відео дня

"Ідея полягає в тому, щоб розділити управління нашими зовнішніми кордонами", - сказав Аврамопулос.

Очікується, що питання про створення нової служби буде обговорюватися 15 грудня у Європарламенті і на саміті ЄС 17 і 18 грудня.

Читайте такожВ Німеччині відзначили різке скорочення притоку мігрантів

За останніми даними Міжнародної організації з міграції (МОМ), цього року до Європи прибули 985 тис. 312 біженців і мігрантів. Найбільше переселенців прийняла Греція – понад 800 тисяч осіб. При цьому на шляху до Європу загинули або пропали безвісти майже 3,7 тис. осіб.

Читайте такожВ аеропорту Стамбула затримали вісім ймовірних бойовиків ІДІЛ (фото)

Як повідомляв УНІАН, за даними агентства Frontex, з 1 січня по 1 листопада 2015 року зовнішні кордони ЄС перетнули 1,2 млн нелегальних мігрантів.