Глава МИД Германии считает, что скопление беженцев в Греции привело к гуманитарному бедствию / Фото УНИАН

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр вважає, що скупчення біженців в Греції після закриття так званого "балканського коридору" призвело до гуманітарного лиха, повідомляє Deutsche Welle.

"В Центральну Європу прибувають все менше біженців, тому що вони змушені залишатися в Греції. В цій країні виникло гуманітарне лихо", - Штайнмайер заявив в інтерв'ю Berliner Morgenpost, опублікованому на сайті газети у понеділок, 28 березня.

На думку глави німецького зовнішньополітичного відомства, для країн Європи неприйнятно "позбавлятися від проблем, ставлячи при цьому в скрутне становище своїх європейських партнерів".

Відео дня

Читайте такожБіженці знайшли кілька альтернативних шляхів в'їзду в Європу після закриття "балканського маршруту"

Водночас Штайнмайєр виступив в підтримку угоди Євросоюзу з Туреччиною, без якої, за його словами, на грецько-македонському кордоні скупчилися б 100 тисяч осіб, "які намагаються виживати" в антисанітарних умовах.

"Тому орієнтація на зовнішні кордони Європи, угода з Туреччиною і підтримка Греції - це вірний шлях", - додав міністр.

Як раніше повідомляв УНІАН, так званий "балканський маршрут" для мігрантів був остаточно закритий наприкінці лютого 2016 року, що, в свою чергу, створило чимало проблем для Греції. Тільки протягом 20 березня в Грецію прибули майже 900 мігрантів.