REUTERS

24-я церемонія вручення престижних нагород відбулася в неділю в американському Лас-Вегасі (штат Невада).

Всього Адель, яка не змогла бути присутньою на заході, так як знаходиться в середині гастрольного туру, була номінована на вісім нагород, повідомляє ТАСС.

З них вона отримала п'ять, включаючи премії в номінаціях "Краща співачка" і "Кращий альбом чарту Billboard 200". Останнього звання удостоїлася третя студійна платівка британки під назвою "25", яка стала найбільш продаваним диском минулого року.

Відео дня

Читайте такожОскар-2016: повний список володарів премії 88-ї церемонії

Рекордсменом за кількістю номінацій був канадський виконавець The Weeknd, який у підсумку і став лідером за кількістю отриманих статуеток. Він завоював вісім нагород з 19 можливих, включаючи премії "Кращий артист чарту Top Hot 100" і "Кращий виконавець в стилі ритм-н-блюз".

В категорії "Кращий співак" перемогу отримав канадець Джастін Бібер, який обійшов свого співвітчизника репера Дрейка, британського автора Еда Ширана, а також американського хіп-хоп-виконавця Фетті Вапа. Останній був визнаний "Кращим новим артистом". Повним розчаруванням обернулася церемонія для молодої поп-зірки-Тейлор Свіфт, яка при восьми номінаціях отримала лише одну статуетку в категорії "Кращий гастролюючий артист".

Нагороду в номінації "Кращий дует або група" вдалося завоювати британському колективу One Direction, який здолав американців Maroon 5 і Twenty One Pilots, а також легендарних The Rolling Stones і прославлених ірландців з U2. "Кращим рок - виконавцем" були визнані Twenty One Pilots, а їх остання платівка Blurryface стала "Кращим рок-альбомом".

Щорічна премія Billboard Music Awards була заснована впливовим музичним журналом Billboard в 1989 році. Поряд з Grammy Awards і American Music Awards вона входить в трійку провідних музичних нагород США.