REUTERS

Така заява голови МЗС ФРН прозвучала у понеділок під час його виступу на «Потсдамских зустрічах» Німецько-російського форуму у Берліні. Текст виступу Штайнмайера опублікований на сайті німецького МЗС, передає РБК.

«Санкції не є самоціллю. І санкції, безумовно, не є засобом, щоб змусити іншого партнера встати на коліна. Ніхто не зацікавлений в економічному руйнуванні Росії», – сказав голова МЗС Німеччини.

Читайте такожШтайнмайер висловився за повернення Росії у Велику вісімку і назвав умови

Відео дня

Він підкреслив, що санкції повинні послужити стимулом для «політичної поведінки, орієнтованої на припинення конфлікту». «Тобто в нинішній ситуації, і це правильно з нашої точки зору, продовжувати чинити тиск, але що стосується механізму санкцій – робити це треба розумно, як я вже говорив минулого тижня», — зазначив Штайнмайер.

Читайте такожЛідери G7 заявляють про готовність посилити санкції проти РФ через її дії в Україні

«Принцип «все або нічого» не наближає нас до мети. Принаймні, на сьогоднішній момент. Тому моя пропозиція полягає в тому, щоб включити елемент стимулювання відносно обох сторін. І в разі істотного прогресу повинне стати можливим поетапне зняття існуючих санкцій», – сказав він.

Як повідомляв УНІАН, міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер заявив, що федеральний уряд розмірковує над можливістю ослаблення економічних санкцій проти Росії - за виконання останньою низки умов.