Молдова завершила виведення своїх військ з Іраку, повідомили в Міністерстві оборони республіки. Там уточнили, що в країну вже повернувся останній, шостий контингент Національної армії, що брав участь в постконфліктних операціях гуманітарного характеру в Іраку.

Молдавський контингент складався з 20 військовослужбовців Національної армії - 16 саперів і 4 штабних офіцерів.

Вони вирушили до Іраку добровільно і несли службу на підставі контракту протягом чотирьох місяців. Сапери виконували завдання з виявлення, знешкодження та знищення боєприпасів, із знищення військової техніки, а також з теоретичного й практичного навчання сил багатонаціональної коаліції. Штабні офіцери діяли у складі Головного штабу командування багатонаціональними силами, займалися плануванням і узгодженням гуманітарних операцій і цивільно-військової співпраці в Іраку.

Відео дня

Як заявив начальник Головного штабу Національної армії Молдови дивізійний генерал Іон Коропчан, молдавські військові виконали всі місії, намічені командуванням коаліції, ще раз продемонструвавши високий професіоналізм національних військових кадрів, що було відзначено й представниками коаліції. Протягом чотирьох місяців участі в місії група молдавських саперів знешкодила і ліквідувала більше 7,5 тис. вибухонебезпечних предметів.

Нагадаємо, що молдавські військові беруть участь в постконфліктній операції в Іраку з вересня 2003 р. За цей час молдавські сапери знешкодили більше 360 тис. вибухонебезпечних об`єктів.

РосБізнесКонсалтинг