Кім Чен Ин / REUTERS

Пхеньян знищить американських агресорів на території Південної Кореї в разі найменшої провокації з боку Сполучених Штатів. З таким попередженням виступила в середу центральна газета КНДР "Нодон сінмун", як повідомляє Тасс.

"КНДР без будь-яких коливань перетворить в попіл не тільки агресорів США, що знаходяться на території Південної Кореї, але й завдасть превентивного удару по американських базах", - підкреслює видання, що виражає думку ЦК Трудової партії Кореї.

Читайте такожКім Чен Ин оголосив про "нове народження" ракетної індустрії КНДР

Відео дня

Більше того, газета стверджує, що "КНДР, яка володіє водневою бомбою, різними типами ядерних боєголовок, а також потужними засобами доставки з корейського зразка, здатна в будь-який момент стерти США з лиця землі".

Наступальні засоби Корейської народної армії, підкреслює "Нодон сінмун", "націлені на американські бази і війська в Південній Кореї, Азіатсько-Тихоокеанському регіоні і на континентальній частині США".

КНДР різко реагує на американо-південнокорейські командно-штабні навчання Key Resolve, покликані перевірити можливості екстреного нарощування американських військ в районі Корейського півострова в разі надзвичайних обставин. Вони проходять паралельно з великими польовими маневрами Foal Eagle, які стартували 1 березня. У них беруть участь всі роди військ.