facebook.com/maria.zakharova

Президент США Дональд Трамп повідомив главі МЗС РФ Сергію Лаврову і послу Росії у Вашингтоні Сергію Кисляку секретну інформацію в ході переговорів у Білому домі минулого тижня, передає Washington Post з посиланням на нинішніх і колишніх посадових осіб США.

Читайте такожУ Брюсселі пройде зустріч "друзів України"

За словами джерел, розкриття цієї інформації ставить під загрозу "найважливіше джерело інформації про терористичне угруповання ІДІЛ, пише "Українська правда".

Відео дня

Відзначається, що ця інформація була надана від країни-партнера США згідно з угодою про обмін розвідданими. Газета пише, що ці дані були настільки секретними, що їх не повідомили навіть союзникам США, а також їх жорстко обмежили серед уряду Штатів.

Також, згідно з джерелами, країна-партнер не давала США дозвіл на розповсюдження інформації Росії і такі дії Трампа ставлять під загрозу співпрацю з цією країною.

Після зустрічі Трампа з Лавровим і Кисляком старші посадові особи Білого дому вжили заходів, щоб зменшити шкоду, звернувшись в ЦРУ і Агентство національної безпеки.

Офіційний представник США повідомив, що Трамп "розкрив більше інформації російському послу, ніж ми поділилися з нашими союзниками".

ЦРУ і АНБ не відповіли на прохання про коментарі.