Сергій Лавров і Рекс Тіллерсон / REUTERS

Міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров пообіцяв державному секретарю США Рексу Тіллерсону відреагувати на вимогу США про закриття Генерального консульства РФ у Сан-Франциско.

Як повідомляється на сайті російського зовнішньополітичного відомства, 31 серпня з американської ініціативи відбулася телефонна розмова Лаврова з Тіллерсоном.

"Держсекретар телефонував спеціально для того, щоб поінформувати, що найближчим часом буде оголошено про додаткові обмеження діяльності російських дипломатичних представництв на території США і виклав їх основний зміст", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожУ США можуть обмежити радіус переміщення російських дипломатів - ЗМІ

"У відповідь міністр висловив жаль через ескалацію напруженості в двосторонніх відносинах, розпочату не нами, і вказав, що в Москві уважно вивчать оголошені американцями нові заходи, після чого буде повідомлено про нашу реакцію", - заявили в російському МЗС.

Як повідомляв УНІАН раніше, у Сполучених Штатах Америки вимагають від Російської Федерації закрити консульство у Сан-Франциско та зменшити кількість російських дипломатів у Вашингтоні та Нью-Йорку. Адміністрація президента Дональда Трампа здійснила заходи у відповідь на рішення РФ про висилання американських дипломатів з дипломатичних відомств у Росії.