Президент Білорусі Олександр ЛУКАШЕНКО вважає, що керівництво України продемонструвало несамостійність своєї політики щодо Білорусі, відкликавши під тиском Єврокомісії своє запрошення, надіслане білоруському лідерові на Київський саміт з питань безпечного і інноваційного використання ядерної енергії.

Як повідомляє білоруська служба радіостанції "Свобода", таку думку О.ЛУКАШЕНКО висловив, відповідаючи на запитання журналістів про причину своєї відсутності на київській конференції.

"На жаль, вошивості вистачає і у нинішнього керівництва України. Питання треба поставити ЯНУКОВИЧУ, чому білоруський Президент не присутній на їх заходах", - сказав О.ЛУКАШЕНКО.

Відео дня

За його словами, Київ почав «танцювати під дудку» Брюсселя у відносинах з Білоруссю.

О.Лукашенко також назвав "негідниками" всіх, хто ініціює введення економічних санкцій проти Білорусі. "Просто негідники! Тому не хочу навіть говорити про різних там БАРРОЗУ, інших козлів, биків і тому подібних", - заявив Президент Білорусі.

Як повідомляв УНІАН, 17 березня джерело в Єврокомісії повідомило, що Президент Європейської комісії Жозе Мануель БАРРОЗУ готовий взяти участь у Міжнародній конференції "Двадцять п`ять років Чорнобильської катастрофи. Безпека майбутнього" за умови відсутності на цьому заході Президента Білорусі О.ЛУКАШЕНКО.

Того ж дня, 17 березня, голова Адміністрації Президента України Сергій ЛЬОВОЧКІН, посилаючись на дані МЗС України, повідомив, що Росію і Білорусь на конференції країн-донорів чорнобильських програм представлятимуть прем`єр-міністри.

21 березня керівник прес-служби Президента Білорусі Павло ЛЕГКИЙ повідомив, що Президент Білорусі О.ЛУКАШЕНКО візьме участь у київських заходах до 25-річчя аварії на Чорнобильській АЕС.

Проте О.ЛУКАШЕНКО не приїхав на конференцію.