Поліція сектора Газа в неділю встановила блокпости на дорозі до прикордонного переходу "Ерез" на кордоні з Ізраїлем, заборонивши при цьому демонстрантам наближатися до прикордонної смуги для уникнення зіткнень з ізраїльськими військовими, повідомляє РІА «Новини».

Кількасот палестинців марно намагалися прорватися до північного кордону анклаву з Ізраїлем у день річниці "Накса" - річниця початку Шестиденної війни 1967 року. На даний момент хода завершилася і маніфестанти розійшлися.

Як повідомляє інформаційне агентство Маан, на Західному березі річки Йордан сотні палестинців зробили спробу прорватися до Єрусалима через КПП "Каландія".

Відео дня

"Ізраїльські військовослужбовці мусили зробити кілька попереджувальних пострілів в повітря. Проти демонстрантів були застосовані гранати зі сльозоточивим газом", - сказав представник армійської прес-служби.

За даними палестинських ЗМІ, в результаті зіткнень біля КПП "Каландія" сім палестинців отримали поранення. Ізраїльські військові не підтверджують цю інформацію.