Фото : twitter.com/IvanCNN

Близько 1,6 мільйонів осіб на Філіппінах змушені жити просто неба після руйнівного тайфуну "Йоланда", оскільки табори для біженців переповнені, передає РІА «Новости» з посиланням на телеканал NHK.

Розгорнуті владою й гуманітарними організаціями тимчасові табори для біженців та евакуаційні центри змогли вмістити лише 20% від числа біженців, решті 80% відмовлено через брак місць. Частина людей змушені будувати собі дах над головою зі сміття від зруйнованих будинків, зазначає телеканал.

За даними телеканалу, через проблеми з транспортом поки не вдається повною мірою доставити надіслану з-за кордону гуманітарну допомогу до більшості постраждалих районів.

Відео дня

Згідно з останніми даними Ради з управління в надзвичайних ситуаціях, число загиблих від тайфуну зросло до 3,6 тисяч осіб, безвісти зниклими вважаються 1,2 тисячі осіб. Стихійне лихо знищило понад 160 тисяч будинків і пошкодило ще понад 126 тисяч.

Як повідомляв УНІАН, тайфун Йоланда" (за міжнародною класифікацією "Хайянь"), що обрушився на Філіппіни 9-10 листопада, став найбільш руйнівним за останні 100 років.

За оцінками ООН, понад 13 млн осіб постраждали від тайфуну на Філіппінах, серед них 5 млн дітей.